Possupata Ranskalaisittain

Possupata on Ranskan maaseudun herkullinen arkiruoka

Tämä on Stephanen usein kotona valmistama arkiruoka, jossa on kivasti makua ja joka on helppo valmistaa. Tätä pataruokaa valmisti myös hänen iso äitinsä Ranskan vuoristossa. Siihen aikaan tosin juustokerman joutui valmistamaan itse, mutta nyt onneksi kolmen juuston kermaa löytyy ainakin Valion valikoimasta.

 

Ohjeet ranskalaisen possupadan valmistamiseen

Pilko 800 g laadukasta porsaanlihaa paloiksi. Stef käyttää luomulihaa, jota hankimme lähialueen tuottajilta. Laita possun palat kuumaan öljyyn isolle korkealaitaiselle pannulle tai pataan. Muista käännellä lihoja, jotta ne ruskistuvat tasaisesti kaikilta sivuilta. Stef käyttää palojen ruskistamisessa lihafonduelle tarkoitettua pataa, koska kotonamme ja ravintolassamme on kaasuliesi. Tällöin on syytä käyttää puulusikkaa sekoittamiseen. Älä käytä ruskistamiseen liian kuumaa liettä, jotta palat eivät ruskistu liikaa, vaan tulevat kauniin

Kypsennä lihat possupadan alkuvaiheessa


Voit käyttää padassa oikeastaan minkälaisia sieniä tahansa. Koska kotoamme löytyy valtava määrä erilaisia sieniä kuivattuna, niin Stef valitsee kanttarelleja ja suppilovahveroita. Tatteja laitetaan yleensä vain kun, niitä on tuoreena saatavilla. Kuivaamme sienet kotona sekä kaupalla suomalaisella Orakas -kuivurilla. Jos käytät kuivattuja sieniä, niin laita ne veteen likoamaan samaan aikaan kuin alat kypsentämään lihoja. Kun lihat ovat melkein kypsiä, kaada lihojen joukkoon kaksi pientä kauhallista nestettä, jossa sienet ovat lionneet. Jos käytät tuoreita sieniä, niin lisää vain

Lisää possupataan nestettä, jossa sieniä on liotettu

Lisää lihapalojen sekaan kourallinen pekonia ja yksi pieni pilkottu valkosipuli.

Possupata on herkullinen arkiruoka

Mausta lihat suolalla ja pippurilla, jonka jälkeen lisää sienet, joista olet valuttanut nesteet

Possupataan lisätään sieniä

Sekoita ja laita kansi päälle. Anna lihojen hautua padassa n. 10-20 minuuttia. Lisää pataan vielä 2 dl juustokermaa, sekoita ja anna hautua reilut 5

Possupataan tulee Valion kolmen juuston kermaa

Tarjoile possupata riisin, perunoiden tai vihannesten kanssa. Kyytipojaksi sopii kuiva ranskalainen siideri tai keskitäyteläinen punaviini. Viinin ei tarvitse olla huippulaatua, sillä possupata on arkiruoka, jonka kanssa Ranskassa juodaan usein ”vin du table” eli pöytäviiniä, jonka laatu ei ole aina parasta mahdollista, ainakaan kaikissa

Possupata Ranskan maaseudun tyyliin

 

Bon appétit eli hyvää ruokahalua 🇫🇷
 

Raaka-aineet

  • Porsaan sisäfilettä 800g
  • Sieniä esim. kanttarelleja, tatteja, suppilovahveroita
  • 1 valkosipulin kynsi
  • pekonia 100g
  • suolaa 0,5 tl
  • pippuria pari pyöräytystä myllystä tai kolme kokonaista hautumaan 
  • Valion kolmen juuston kermaa 2 dl

 

Possupadan valmistusaika

n. 40-50 minuuttia riippuen kokin nopeudesta ja muusta oheistekemisestä. 

Jätä kommentti