Ranskalainen tomaatti-vuohenjuustokeitto

Tomaatti-vuohenjuustokeiton ohje, joka toimii lämpimänä ja kylmänä

Yksi suosituimmista Stefin keittiön herkuista on tomaatti-vuohenjuustokeitto. Keiton maku on pehmeä ja vuohenjuusto tukee tyylikkäästi tomaatin makua. Tämä keitto sopii syötäväksi lämpöisenä tai kylmänä ja on aika täydellinen retkieväs. Ainoa negatiivinen puoli keiton valmistamisessa on, että Stefillä kestää tuhottoman kauan valita torilta tai tukusta juuri oikeanlaisia tomaatteja. Tämä sama ilmiö toistuu sekä Ranskassa, että Suomessa. Siksi reseptissä otetaan kantaa myös tomaattien valintaan.

 

Tomaatti-vuohenjuustokeitto vaatii oikeanlaisia tomaatteja

Valitse kaupasta keskikypsiä mehevän oloisia ja mahdollisimman punaisia tomaatteja 1,5 kiloa. Tee tomaatteihin ristiviilto, jonka jälkeen upota tomaatit runsaaseen kiehuvaan veteen, niin että tomaatit peittyvät. Tarkoitus ei ole jättää tomaatteja kiehuvaan veteen, vaan käyttää ne siellä noin 10-15 sekunnin ajan. Käytä apunasi lusikkaa, jolla nostat tomaatit varovasti vedestä. Tomaattien kuori alkaa kiehuvassa vedessä mennä itsekseen ryppyiseksi ja lähteä pois. Valuta tomaateista vesi pois ja laita ne hetkeksi kylmään veteen. 

Tee viilto kuorittaviin tomaatteihin ja laita kiehuvaan veteen


Siirrä kuoritut tomaatit riittävän isoon kattilaan ja hienonna ne sauvasekoittimella. Lisää kattilaan vettä 1/2 litraa (veden määrällä voit säädellä keiton paksuutta). Kypsennä keittoa reilu puoli tuntia pienellä lämmöllä sekoittaen koko ajan.

Lisää puoli teelusikallista suolaa sekä pippuria keittoon. Lisää tomaattikeiton joukkoon puolikas chèvre juustohalko (250g). Varmista, että chèvre-juusto on sulavaa tyyppiä. Jos et löydä kaupasta sopivaa juustoa, niin voit tilata sitä Ranskalaisesta Kyläkaupasta.

Lisää vuohenjuusto tomaattikeittoon

Juuston jälkeen lisää 2 ruokalusikallista créme fraichea, jonka päälle raasta hyppysellinen muskottipähkinää sekä basilikanippu. Sekoita tehosekoittimella. Keitä tomaattikeittoa hiljaisella lämmöllä kunnes keitto on tasaisen kermaista. Tässä kohtaa voi halutessasi lisätä myös puoli teelusikallista tryffeliöljyä joukkoon. Sammuta keittolevy ja anna jäähtyä 15 minuutin ajan. Et voilà, voit tarjoilla maistuvan keittolounaan basilikan lehdillä koristeltuna.

Lisää tomaatti-vuohenjuustokeittoon basilikaa


Huom! Tomaatti-vuohenjuustokeiton kaveriksi sopii loistavasti oliivipatongit. 

Tomaatti-vuohenjuustokeiton ainesosat

  • Keskikypsiä mehukkaita tomaatteja 1,5 kiloa 
  • 1/2 litraa vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl pippuria
  • 250 g sulavaa chèvre -juustoa
  • 2 rl créme fraiche
  • 1/4 tl muskottipähkinä
  • 1/2 basilikanippu

 

Keiton valmistusaika

Keiton valmistamiseen on hyvä varata reilusti aikaa. Stefillä valmistamiseen menee yleensä jokunen tunti ja keittoa vaalitaan suurella rakkaudella. Parhaimmillaan keitto on hänen mielestään vasta valmistusta seuraavana päivänä. 

1 kommentti

  • Good Afternoon,

    My name is Megan, from The Akira Team – I just noticed your website through your Entireweb Website Listing, and wanted to get in touch with you right away.

    We have a special offer for your website today, and that is 1st Page Rankings in all major search engines (That’s Google, Yahoo and Bing) + social media and video commercial advertising starting at just $29.99 which I am ABSOLUTELY certain will benefit your website and business, by bringing you LOTS of new customers, very very quickly.

    Visit useakira.com if you want your website to be at the TOP of Google, Yahoo and Bing, AND we can get you started immediately. Or visit useakira.com/11yearexclusive.html in the next 12 hours for a HUGE half price offer + your 2nd year free of charge.

    I look forward to hearing back from you.

    Cheers!

    Megan
    The Akira Team
    Executive Page One Relations
    26i08dpxiv

    Megan

Jätä kommentti